Révész Bulcsú továbbjutott a sznúker-világbajnokság selejtezőjében

Hatalmas bravúrt hajtott végre Révész Bulcsú, aki 8–5-ös hátrányból fordítva győzött Sean O’Sullivan ellen, és ezzel bejutott a sheffieldi férfi sznúker-világbajnokság selejtezőjének következő fordulójába.

A magyar junior világbajnok, Révész Bulcsú, az első nap után nehéz helyzetből indult, mivel ellenfele, a világranglista 85. helyén álló Sean O’Sullivan 6–3-ra vezetett. A keddi játéknapon Révész először 6–5-re felzárkózott, azonban O’Sullivan három egymást követő frame győzelemmel 8–5-re növelte az előnyét, így már csak két frame választotta el a győzelemtől.

A fordulat a magyar tehetség számára a következő frame-ekben következett be, ahol Révész kitartó és pontos játékkal 8–8-ra egyenlített, majd a végjátékban is megőrizte higgadtságát és a fennmaradó két frame-t is megnyerve 10–8-ra diadalmaskodott.

A 17 éves Révész a második fordulóban James Cahill-lel mérkőzik meg, aki korábban, amatőrként már bejutott a világbajnokság főtáblájára, és ott meglepetésre legyőzte Ronnie O’Sullivant. Révész számára a főtáblára való bejutáshoz összesen négy győzelmet kell aratnia.

Révész, aki tavaly U18-as Európa-bajnok lett és az idei junior világbajnoki aranyérmével kivívta a profi státuszt, már másodszor szerepel a világbajnokság selejtezőjében. Első megmérettetésén, egy évvel ezelőtt, az első körben 10–5-ös vereséget szenvedett Jamie O’Neilltől.