Guardiola: Nem azért voltunk jobbak a Realnál, mert a Madrid gyenge volt

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kedd este kezdődik a világfutball egyik leginkább várt párharca, amelyben a címvédő Manchester City a rekordgyőztes Real Madridot fogadja. Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint a csapatnak van esélye a duplázásra, míg Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője a mentális felkészültséget emeli ki a siker kulcsaként.

Egymás után a harmadik évben kerül sor a Real Madrid és a Manchester City összecsapására a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Tavaly a Manchester City az utolsó percekben még vezetett, de a Real Madrid fordított és végül megnyerte a sorozatot, míg az előző évben a Manchester City állt bosszút az Etihadban. A legutóbbi, izgalmas és gólgazdag mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszottak, ami azt jelenti, hogy a visszavágó előtt minden nyitott maradt.

Pep Guardiola a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem a Real Madrid gyengesége miatt voltak jobbak, hanem mert ők teljesítettek jobban. A spanyol edző szerint a csapatnak megvan minden esélye a Bajnokok Ligája megnyerésére, bár elismeri, hogy a Real Madridot kétszer egymás után kiejteni nem lesz könnyű feladat. A legutóbbi mérkőzésen a Manchester City támadólag lépett fel, de a Real Madrid kontrái veszélyesebbek voltak, és a mérkőzés végül döntetlenre végződött.

Guardiola hozzátette, hogy a keretben Josko Gvardiol játéka kétséges volt, de a mérkőzésen mégis pályára lépett és gólt szerzett. Nem keres kibúvókat, mivel a Real Madridnál is több kulcsjátékos, köztük Thibaut Courtois, David Alaba és Éder Militao sérüléssel küzdött. Kyle Walker sérülése miatt nem tudta őt bevetni Vinícius Júnior ellen, de a cél, hogy jó eredményt érjenek el a hazai visszavágó előtt.

Carlo Ancelotti szerint a párharcban a mentális felkészültség lesz a döntő, és bár a két csapat különböző területeken lehet jobb, a 180 perc játék után kiderül, ki jut tovább. Az olasz tréner izgatottságát a nagy meccsek előtt a munkája részeként és az életben tartó üzemanyagként írta le.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  • Arsenal (angol) – Bayern München (német) 2–2 (Saka 12., Trossard 76. ill. Gnabry 18., Kane 32. – 11-esből)
  • Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol) 3–3 (Dias 12. – öngól, Rodrygo 14., Valverde 79., ill. B. Silva 2., Foden 67., Gvardiol 71.)
  • szerda, 21.00: Atlético Madrid (spanyol) – Dortmund (német) (tv: Sport1)
  • szerda, 21.00: PSG (francia) – Barcelona (spanyol) (tv: M4 Sport)