Carlos Alcaraz kihagyja a Monte Carló-i Mestertornát

A világranglistán harmadik helyen álló spanyol teniszcsillag, Carlos Alcaraz bejelentette, hogy nem tud részt venni a Monte Carló-i ezres kategóriájú tenisztornán, mivel még nem épült fel teljesen a jobb karjában szerzett izomsérüléséből.

Carlos Alcaraz, aki kétszeres Grand Slam-tornagyőztes, közösségi médián keresztül osztotta meg a hírt, hogy nem tudja vállalni a játékot a szezon első salakpályás mestertornáján. A spanyol játékos elmondása szerint az utolsó pillanatig azon dolgozott, hogy felépüljön és részt vehessen a versenyen. "Nagyon vártam már, hogy a Monte Carló-i salakon játszhassak, de ez idén sajnos nem lehetséges. Találkozunk jövőre" – nyilatkozta Alcaraz.

A spanyol teniszező februárban a Rio de Janeiró-i tornán kényszerült feladni a játékot mindössze két játék után. Ezt követően azonban újra remek formát mutatott, hiszen megvédte címét az Indian Wells-i mestertornán, majd Miamiban a legjobb nyolc közé jutott, ahol Marozsán Fábián is negyeddöntőig menetelt.

Alcaraz a Monte Carló-i tornán a nyolcaddöntőbe jutásért a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen lépett volna pályára. A verseny első kiemeltje Novak Djokovic, aki az elmúlt hetekben nem játszott, és a hat éve tartó együttműködés után megszakította a kapcsolatot vezetőedzőjével.