Nem jött össze az újabb csoda a magyar női teniszezőknek

A Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában a magyar női teniszválogatott 2–1-re kikapott az előkelőbb helyen jegyzett Ausztriától, de így is megőrizte helyét a csoportban.

A magyar csapat hétfőn remek kezdettel rukkolt elő Oeirasban, ahol Nagy Adrienn, aki az egyéni ranglistán a 728. helyet foglalja el, két szettben győzte le a nála közel 500 hellyel előrébb rangsorolt Topalovát a bolgár válogatott ellen. Ezt követően Szabanin Natália, aki a 601. helyen áll, nem tudott felülkerekedni a top100-as Tomován, de Nagy és Szabanin párosban sikerült legyőzniük a bolgár duót, így a magyar csapat pontokat szerzett a csoportban.

A következő játéknapon, kedden, az ausztriai csapat állt szemben a magyarokkal, akik előző nap Dániától kaptak ki. Nagy Adrienn ezúttal nem tudta ismételni a korábbi nap bravúrját, és bár sokáig tartotta magát, végül Kraus 6:4, 6:4 arányban diadalmaskodott felette.

Szabanin Natália azonban bravúros győzelmet aratott, mindössze egy óra alatt két szettben legyőzte a 130. helyen rangsorolt Grabhert, így ismét a páros mérkőzés döntött a párharc sorsáról.

Nagy és Szabanin párosa jól kezdett, az első szettet 6:1-re megnyerték, de az osztrák páros a második szettben fordított, és a döntő rövidítést Kalffner és Kraus 10–5-re nyerte meg, ezzel Ausztriaé lett a győzelem.

A magyar válogatott azonban nem esik ki a csoportból, mivel Dánia legyőzte Bulgáriát. Ez különösen nagy teljesítménynek számít, tekintettel arra, hogy a magyar csapat első négy, legjobb helyen jegyzett játékosa – Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea – nem vett részt a versenyen.