A Real Madrid már Ancelotti utódját keresi: fel is vette a kapcsolatot az új jelölttel

A Real Madrid labdarúgócsapata állítólag már tárgyalásokat folytat Xabi Alonsoval, aki a Leverkusen jelenlegi vezetőedzője, és lehetőséget kapott, hogy 2025-ben átvegye a madridiak kispadját.

A spanyol sajtóban megjelent hírek szerint a Real Madrid már felvette a kapcsolatot Xabi Alonsóval, aki a Bundesliga listavezetőjének, a Leverkusennek a baszk vezetőedzője. A tárgyalások témája az volt, hogy Alonso 2025-ben átveheti-e a kispadot a spanyol fővárosban. A Football Espana beszámolója alapján úgy tűnik, hogy a spanyol tréner is érdeklődik a lehetőség iránt.

Az Index információi szerint Xabi Alonso iránt több nagy klub is érdeklődik, köztük a Liverpool, amely Jürgen Klopp távozása után kinézte őt, valamint a Bayern München is, amely Thomas Tuchel menesztése után szintén a spanyol edzőt szerette volna megszerezni. Mindazonáltal Alonso úgy döntött, hogy visszautasítja ezeket az ajánlatokat, ami arra utal, hogy a németországi karrierje után a Real Madrid felé veszi az irányt.

Ez a fejlemény azonban kérdéseket vet fel Carlo Ancelotti jövőjével kapcsolatban, aki tavaly év végén hosszabbított szerződést a madridiakkal 2026-ig, és januárban még arról beszélt, hogy a csapat teljesítményétől függően akár tovább is maradna a Real kispadján.

Xabi Alonso jelenlegi helyzetéről annyit lehet tudni, hogy a következő szezonban is a Leverkusen vezetőedzője marad, és a csapat jelenleg 13 ponttal vezeti a német bajnokságot, valamint az Európa-ligában az angol West Ham United elleni negyeddöntős párharcra készül.