Verstappen dominál, Sargeant balesete Japánban

A világbajnoki címvédő Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki első szabadedzését, míg az amerikai Logan Sargeant balesetet szenvedett.

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen volt a leggyorsabb a Japán Nagydíj pénteki első szabadedzésén. Mögötte csapattársa, a mexikói Sergio Pérez érte el a második legjobb időt, míg a harmadik helyen a Ferrarival versenyző spanyol Carlos Sainz Jr. végzett. Az edzést azonban félbe kellett szakítani, amikor az amerikai Logan Sargeant, a Williams pilótája kicsúszott és összetörte az autóját.

Az időjárás is szerepet játszott a nap folyamán, ugyanis esős körülmények között kezdődött a második szabadedzés. Emiatt több versenyző, köztük Verstappen is, nem törekedett arra, hogy kiemelkedő időt menjen. Az első mért kört Juki Cunoda teljesítette, és összesen csak öt pilóta futott értékelhető időt a második gyakorláson.

A hétvége további programja a következő: szombat hajnalban 4:30-kor kezdődik a harmadik szabadedzés, majd 8:00-kor az időmérő edzés, végül vasárnap 7:00-kor kerül sor a futamra.