Hajdú B. István gyógyulásáról beszélt

Hajdú B. István, a köztévé ismert sportkommentátora, aki két és fél hetet töltött kórházban egy komplikált műtét miatt, még nem tudja megjósolni, mikorra lesz ismét teljesen egészséges.

A sportriporter betegségének részleteit nem kívánta nyilvánosságra hozni, csupán annyit árult el, hogy a műtét nem kapcsolódik a korábban elszenvedett infarktusához. A Mandinernek adott nyilatkozatában Hajdú B. István elmondta, hogy jelenleg a gyógyulásra koncentrál, és csak akkor tér vissza a munkába, ha a saját maga által támasztott elvárásoknak megfelelően tud majd teljesíteni.

A gyógyulás időpontját illetően Hajdú B. István bizakodó, de konkrétumot nem tudott mondani: "Ennek az ideje pillanatnyilag megjósolhatatlan, de előre haladok, nem hátra!" – fogalmazott a kommentátor. Ezzel a kifejezéssel a magyar politikai retorikában is jól ismert jelmondatot idézte meg, amelyet többek között a kormány kampányszövegeiben is használnak, de a brit Munkáspárt, Rákosi Mátyás, Kossuth Lajos és Arany János is alkalmazta már ebben vagy hasonló formában.