Új csodacsapat épül: a Houston Texans óriási cseréket jelentett be

A Houston Texans csapatának teljesítménye jelentősen javult, és a legutóbbi szezonban már a rájátszásba is bejutottak, köszönhetően többek között az év újonc támadójának és védőjének érkezésének.

A Houston Texans a 2020 és 2022 közötti három év alatt mindössze 11 győzelmet ért el, de a legutóbbi szezonban már a rájátszásba is bejutottak, ahol egy kört is sikerült menniük. A csapatépítés során jelentős erősítéseket hajtottak végre, amelyek között szerepel C. J. Stroud, az év újonc támadója, és Will Anderson Jr., az év újonc védője is.

A Texans további jelentős lépéseket tett a csapat megerősítése érdekében. Joe Mixon, a Cincinnati Bengals kiváló futója egy 7. körös választási jogért cserébe érkezett a csapathoz. Emellett a Minnesota Vikings egy idei és egy jövő évi 2. körös választási jogot adott a Texans első körös jogáért. A Buffalo Billstől pedig a 2025-ös minnesotai 2. körös választási jogért cserébe sikerült megszerezniük Stefon Diggs elkapót.

Diggs a Vikingstől a Billshez kerülve jelentősen javította Josh Allen játékát, és most a Texans is hasonló hatást vár tőle C. J. Stroud irányítóval. A csapat támadóegységében már így is kiemelkedő játékosok szerepelnek, mint Nico Collins és Tenk Dell, akik remek teljesítményt nyújtottak az előző szezonban.

A védelem terén is jelentős erősítések történtek, Danielle Hunter, Denico Autry és Azeez Al-Shaair érkezésével, akik a csoportrivális Titanstól igazoltak át. A Texans így minden bizonnyal komoly esélyesként várhatja a következő szezont, és a csapatépítési stratégiájuknak köszönhetően jó eséllyel versenyben lehetnek a bajnoki címért is.

(Borítókép: Kathryn Riley/Getty Images)