A Budapest Honvéd FC eladásának tárgyalásai

Hónapok óta folynak tárgyalások a Budapest Honvéd FC eladásáról, magyar és külföldi befektetők is érdeklődnek a klub iránt, de a részletek egyelőre titokban maradnak.

Bozó Zoltán, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa megerősítette, hogy a klub megvásárlása iránt magyar és külföldi befektetők is érdeklődnek, és hogy tárgyalások folynak az eladásról, de a potenciális vevők titoktartást kértek, így további információkat nem közölhet. A külföldi érdeklődő egy Magyarországon több gazdasági ágazatban jelen lévő cégcsoport, míg a magyar befektető Leisztinger Tamás, aki korábban a DVTK-t működtette és már az őszi szezonban is több Honvéd-meccsen megjelent.

Bozó Zoltán a Sportal.hu-nak és a Nemzeti Sportnak is elmondta, hogy az egyik (valószínűleg a magyar) lehetséges vevővel már több mint fél éve folynak az egyeztetések.

A Honvéd jelenleg az NB II. tabellájának 12. helyén áll, mindössze öt ponttal előzve meg a kieső helyen álló Pécs csapatát, és 18 ponttal lemaradva a feljutást jelentő második helytől. A csapat rossz formája miatt a szurkolók a tulajdonosokat teszik felelőssé, és ezért tüntetést szerveznek április 7-ére, a Szeged elleni mérkőzés előtti órákban. A demonstráció célja, hogy felhívják a figyelmet a Metalcom cégcsoport 5 éves működése alatt bekövetkezett romlásra és a cég leváltását követeljék.

Az esemény oldalán megjelent információk szerint a klub súlyos helyzetben van, közelebb a harmadosztályhoz, mint az elsőhöz. A csapat mögött álló cég milliárdos adósságot halmozott fel, a dolgozók és beszállítók fizetése rendszeresen késik, a tulajdonosok nem jelennek meg a meccseken, nem nyilatkoznak a helyzetről, és nem ismertek a jövőbeli terveik. A Honvéd 2023-at, hasonlóan az előző évekhez, milliárdos veszteséggel zárta, és 2019 óta, a jelenlegi tulajdonosok érája alatt, a cég folyamatosan veszteséges.

Az Újpest után a Honvéd lehetne a második fővárosi klub, amelyik tulajdonost cserél 2024-ben. A Fehérvár FC vezetősége korábban egy angol befektetői körrel folytatott tárgyalásokat, azonban március óta nem történt előrelépés az ügyben.