A Vasas közel állt a továbbjutáshoz, de a Paks fordított és bejutott az elődöntőbe, a Ferencváros is győzött Diósgyőrben

A Vasas FC labdarúgócsapata percekre volt a Magyar Kupa elődöntőjébe jutástól a Paks ellen, azonban a tolnaiak egyenlítettek, majd további három gólt szerezve 5-2-re győztek a hosszabbításban, ezzel bejutottak a legjobb négy közé. A szerdai játéknapon a Ferencváros magabiztosan győzött Diósgyőrben, így egy év kihagyás után újra az elődöntőben.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének küzdelmei már kedd este megkezdődtek, amikor a Kisvárda és az MTK Budapest csapott össze. A kisvárdai Jovicic a 90. percben szerzett góllal biztosította csapatának a továbbjutást, így a bajnokságban jelenleg 11. helyen álló Kisvárda került az elsőként a legjobb négy közé.

Szerdán a másodosztályú Vasas a jelenleg az NB I-ben második helyen álló Paksot fogadta. A két csapat tavaly is összecsapott a negyeddöntőben, akkor a Vasas nyert 3-2-re, de később kiesett a Budafokkal szemben.

Az első félidőben a Paks több távoli lövéssel és szögletekkel veszélyeztetett, de a Vasas is egyre többször került helyzetbe. A félidő végén a Paks Haraszti révén szerezte meg a vezetést.

A szünet után Gera Zoltán két cserével frissítette a Vasas csapatát, ami hamarosan meghozta az eredményt, hiszen Holdender egyenlített. A Paks azonban átvette az irányítást, és a hajrában Tóth Milán tizenegyesből egyenlített, majd Papp góljával hosszabbításra mentették az összecsapást.

A hosszabbításban Böde vezetést szerzett a Paksnak, majd Hahn és Windecker góljaival eldöntötték a továbbjutást.

A Paks ezzel a győzelemmel, miután 2022-ben döntős volt, ismét bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

A szerdai játéknap másik mérkőzésén a Ferencváros a Diósgyőr otthonában aratott magabiztos győzelmet. A Ferencváros már az első percekben több veszélyes beadással nyomást gyakorolt a hazaiakra, és a félidő előtt Zachariassen fejes góljával megszerezte a vezetést. A második félidőben gyorsan növelte előnyét, és végül 2-0-ra győzött, ezzel egy év kihagyás után ismét bejutott a sorozat elődöntőjébe.

A negyeddöntő utolsó mérkőzésén csütörtökön a Nyíregyháza fogadja a Kecskemétet.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

  • Kisvárda – MTK Budapest 3–2
  • Vasas – Paksi FC 2–5 – hosszabbítás után
  • Diósgyőri VTK – Ferencváros 0–2
  • Nyíregyháza – Kecskeméti TE csütörtök, 20.45