Premier League: Az Arsenal és a Manchester City is győzött, a Liverpool a második helyen

A Premier League szerda esti fordulójában az Arsenal és a Manchester City is magabiztos győzelmet aratott, míg a Liverpool a tabella második helyére csúszott vissza.

A bajnokság első négy helyezettje közül három csapat is pályára lépett szerdán. Az Arsenal 2-0-ra győzött a Luton ellen, ezzel átmenetileg az élen áll, míg a Manchester City 4-1-re múlta felül az Aston Villát. A Liverpool a hétvégi győzelem után csütörtökön a Sheffield United ellen lép pályára, és amennyiben győznek, visszaállhatnak a tabella élére.

Az Arsenal a hétvégi Manchester City elleni meccsen elvesztette Bukayo Sakát, de a Luton sérülésekkel küzdött, és egy 16 éves védő is helyet kapott a kispadon. Az Arsenal első gólját Ødegaard szerezte a 24. percben, majd egy védelmi hiba után Hasioka Daiki saját kapujába terelte a labdát.

A Manchester City az első félidőben Rodri góljával szerzett vezetést, amire Durán válaszolt, de a szünet előtt Foden is betalált. A második félidőben Foden mesterhármasával, amely a szezonban a második volt számára, és már 14 bajnoki gólnál tart, a City sima győzelmet aratott, Haaland és De Bruyne nélkül is. Foden valamennyi sorozatot beleszámítva 21 gólnál és 10 gólpassznál jár az idényben. A helyi lap, a Manchester Evening News újságírója mindkét játékos teljesítményét 9-es osztályzattal honorálta. Foden kirobbanó formája miatt sokan már az Aranylabda várományosaként emlegetik.

A Brighton és a Brentford 0-0-s döntetlent játszott, ami a bajnoki cím szempontjából kevésbé volt jelentős. A Manchester City a győzelemmel a harmadik helyen maradt, az Arsenal pedig átvette a vezetést a tabellán, de a Liverpool csütörtöki meccse megváltoztathatja a helyzetet.

Premier League, 30. forduló:

Arsenal–Luton Town 2-0, Brentford–Brighton 0-0, Manchester City–Aston Villa 4-1.

Az élcsoport: 1. Arsenal 68 pont (30 mérkőzés), 2. Liverpool 27 (29), 3. Manchester City 27 (30), 4. Aston Villa 59 (30).

Csütörtökön játsszák: Liverpool –Sheffield United (20.30 óra), Chelsea –Manchester United (21.05).

Kedden játszották: Newcastle–Everton 1-1, Nottingham Forest–Fulham 3-1, Bournemouth–Crystal Palace 1-0, Burnley–Wolverhampton Wanderers 1-1, West Ham United Tottenham Hotspur 1-1.

(Borítókép: A Manchester City játékosa, Phil Foden (k) ünnepli csapata harmadik gólját a Premier League meccsen az Etihad Stadiumban, Manchesterben , 2024. április 3-án. Fotó: Martin Rickett / PA Images / Getty Images Hungary)