2024.02.28., szerda - Elemér
Budapest: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Gyorsan csúszik a faszán egy orosz kisvárosban

Tirex | 2023. november 04. - 09:30
Gyorsan csúszik a faszán egy orosz kisvárosban

Jekatyerinburg városában korán beköszöntött a tél és a hóember készítésnek eddig aligha ismert formájával barátkozhattak meg az ott élők.

A köztereket ugyanis ellepték a fallosz formájú alkotások, melyek ellen már a buldózereket is bevetették.

A város utcáit ellepő fallosz alakú hatalmas hószobrok elleni küzdelemhez a jekatyerinburgi hatóságoknak be kell vonniuk a rendőrséget – mondta Alekszej Bubnov, a város közterületekért felelős alpolgármestere. Bubnov provokációnak nevezte a hófalloszok invázióját, és harcra szólította fel a különös divat ellen a lakosságot, - írta meg a Telex.

Az alpolgármester arra kéri a város lakóit, hogy küldjenek neki fényképeket a hóemberekről, hogy el tudják távolítani azokat. Alekszej Orlov, Jekatyerinburg polgármestere is egyetért abban, hogy a hóhímtagokat el kell távolítani. „Ez szégyen!” – tette hozzá.

A fallikus hószobrok egy október végi havazás után kezdtek megjelenni Jekatyerinburgban. Ismeretlenek faragták ki az elsőt a Jekatyerinburgi Opera- és Balettszínház, valamint az Uráli Állami Egyetem előtti téren. Az önkormányzati szolgálat dolgozói hamar lebontották egy traktorral.

Ezt követően a város különböző negyedeiben kezdtek megjelenni a hóhímtagok, és a divat egyre terjed. Egy jekatyerinburgi lakos külön petíciót indított a jelenség ellen, mert véleménye szerint a hófalloszok elcsúfítják a várost.