Az Országos Meteorológiai Szolgálat már szerda délután kiadta az elsőfokú, citromsárga riasztást felhőszakadások veszélye miatt a Duna-Tisza közére. A vihar este nyolc körül érte el a fővárost is. Az erős szél és a felhőszakadás fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre Pest vármegyében. Több mint félszáz bejelentés érkezett viharkárokról. Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt.

Fotó: Beier Szilvia, ViharVonal Viharvadász Csapat

Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Fotó: Gulácsi Donát 

Több helyen kidőlt fákat távolítanak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől.

Fotó: Nyitrai Balázs, ViharVonal Viharvadász Csapat

Villámárvízzel csapott le a vihar Nagykőrösre

A Pest vármegyei településen villámárvíz alakult ki a hirtelen lezuduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Rövid idő alatt 43 milliméter csapadék hullott le. Információink szerint hat helyre vonult ki a helyi tűzoltóság legénysége. A hirtelen jött viharral összefüggésben három helyen favágást kellett végezni, illetve három helyen vízeltávolítás miatt vonultak, azonban ezeken a helyeken a kiérkezésig megoldódott a probléma, beavatkozásra nem került sor. Ezután a Tabán utcába vonultak át a lánglovagok.

Fotó: Makovics Kornél, Viharvadászok