Erős szívű, autóval rendelkező fiatal férfit vagy lányt keresek Szegedről Németországba szállítani az utasokat

- kezdődik a meglepő hirdetés szövege egy közösségi oldal csoportjában. Egy jordániai születésű, de most Törökországban élő férfi gyakorlatilag nem is titkolja, hogy embercsempészeket szeretne alkalmazni – bukkant rá a felhívásra a Délmagyar.  

Ahogy a cikkből kiderül, a bejegyzésben a profilja is látható egy M. A. nevű férfinak, akit az újság fel is hívott. A megadott telefonszám él, és a férfi az üzenetekre is válaszolt. Kiderült, hogy Mórahalomra kellene menni az emberekért, de hogy mennyit fizetne, már nem jutottak el, ugyanis bármilyen kapcsolatteremtés a férfival már embercsempészés előkészületének minősül, amiért három év börtön járhat. Közben a férfi a júniusi hhirdetés után júliusban ismét sofőröket keresett, amelyben konkrét ajánlatokat tett. Ahogy írta,

bármilyen nemzetiségű sofőrre szüksége van, és egy Magyarországról Németországba jutó fuvarért 700 eurót, egy Szlovákiából ugyancsak Németországba tartó útért pedig 300 eurót fizet.

Ez azért lehet olcsóbb, mert Szlovákiából gyakorlatilag ellenőrzés nélkül lehet eljutni Németországi. Hozzátette, hogy az árak minden „átutalott személyre” vonatkoznak, vagyis utasonként fizet ennyi pénzt.

Fotó: Police.hu A Bács-Kiskun megyei járőrök 2021. szeptember 12-én 18 óra 10 perckor ellenőriztek egy gépjárművet Dunavecsén.