Horvátország lett  ismét a legkedveltebb nyári utazási célpont a magyarok körében az utasbiztosítási adatok alapján – derül ki a Bank360.hu összesítéséből.

A legnépszerűbb országot a biztosítások alapján öszesítette a Bank360.hu. Ez alapján az összes biztosítás 28 százalékát Horvátországba igényelték a nyaralók 2023. június 1-től július közepéig. A második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba, írják a Bank360.hu az utasbiztosítás-kalkulátorával megkötött utasbiztosítási szerződések adatai alapján.

Az utazások hossza megnőtt, a tavaszi 4-5 nap helyett 8 napot tölt el az utasok 20 százaléka aktív vagy passzív pihenéssel. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt az idén megkötött biztosítási szerződések alapján. 

A célpontok között továbbra is a legtöbben tengerparti nyaralást választják, és a már említett tengerparti országok mellett növeszik Törökország és Bulgária népszerűsége is. 

Fotó: Frisshirek.hu