Bejelentette, hogy a fegyveres erők parancsot kaptak a lázadás szervezőinek "semlegesítésére". Elismerte, hogy Don menti Rosztov városban, ahová a Wagner katonai magánvállalat fegyveresei bevonultak, nehéz helyzet alakult ki és határozott fellépést helyezett kilátásba.

Az elnök kijelentette, hogy mindent megtesz az ország és az alkotmány védelme érdekében.
Azok, akik a katonai lázadást szervezték és fegyvert emeltek harcostársaik ellen, elárulták Oroszországot. És ezért felelősségre fogják vonni őket. Oroszország polgáraként mindent megteszek az ország védelmében, drasztikus lépéseket fogok tenni

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton reggel az állami televíziós csatornákon közvetített beszédében. Az államfő arra reagált, hogy a Wagner zsoldoscsoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin katonai puccskísérletbe kezdett Oroszországban, arra hivatkozva, hogy az orosz védelmi tárca egy rakétázás során el akarta pusztítani a csapatát.

Putyin leszögezte, hogy

az orosz fegyveres erők megkapták a szükséges parancsot a fegyveres felkelést szervezők semlegesítésére.

Hozzátette, hogy minden kihívást le fognak győzni és garantálja az emberek biztonságát. Vlagyimir Putyin a Wagner katonáihoz is szólt:

Arra kérem Önöket, hogy ne kövessék el ezt a végzetes, tragikus hibát. Hogy hozzák meg az egyetlen helyes döntést: ne vegyenek részt a bűncselekményekben. Hiszem, hogy hazánkkal együtt minden megpróbáltatáson túljutunk, még erősebbek leszünk

– fogalmazott az orosz elnök a beszédében.

Putyin arról is beszélt, hogy gyakorlatilag a Nyugat teljes katonai, gazdasági és információs gépezete Oroszország ellen irányul.

Harcolunk népünk életéért és biztonságáért, szuverenitásunkért és függetlenségünkért

– mondta, majd hozzátette, hogy ehhez a csatához, amelyben a nép sorsa dől el, egységre, megszilárdításra és felelősségre van szükség, írja az mno.hu.