Havonta több mint 460 ezer forintot fizet az Országgyűlés Hivatala a Wáberer György felesége által tulajdonolt cégnek egy 108 négyzetméteres lakásért, amelyet Toroczkai László használ - írja a Magyar Narancs.

A portál emlékeztet, hogy Wáberer György 2020 nyarán kormánymegbízotti pozíciót kapott, emellett ő felel a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért, valamint kuratóriumi tag a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetemet működtető alapítványban. 

Toroczkai László egy nyilvános hirdetés alapján találta meg a szolgálati lakását, amellyel kapcsolatban egyetlen szempont volt, hogy a parlament és a képviselői irodaház közelében legyen. Mivel három gyermeke van, ezért 108 négyzetméter a lakás.

Toroczkai László nem tudta, hogy a VKH Invest Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője Wáberer György felesége, de nem is nyomozta az ügyvezető családi kapcsolatait.

Válaszukban még írták, „A Mi Hazánk Mozgalom frakciója az alkalmasság, praktikusság és a bizalom alapján választja ki azokat a személyeket, intézményeket, vállalkozásokat, akikkel együtt dolgozik, szolgáltatásaikat igénybe veszi”.

A portál összesítése szerint a 460 ezres bérleti díj kiemelten magasnak számít a képviselők mezőnyében, mindössze tíz politikus lakásáért fizet hasonló nagyságrendű összeget az Országgyűlés Hivatala.

Wáberer György nemrégiben adta el szállítmányozással foglalkozó nagyvállalatát Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök veje mellett jelenleg Jellinek Dániel a másik tulajdonos.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán