Az Oktatási Hivatal június 6-i dátummal kiküldte a státusztörvény ismertetőjét a pedagógusoknak, melynek eredeti - feltehetően június elsejei dátumát - hibajavítóval módosították június 6-ra a lapunkhoz, a frisshirek.hu-hoz eljuttatott fotó alapján.

Amint arról korábban beszámoltunk, Pintér Sándor tárcája ezen a napon nyújtotta be az Országgyűlésnek a pedagógus státusztörvény tervezetét.

A nevük elhallgatását kérő, többnyire megfélemlített tanárok ezzel kapcsolatban elmondák, hogy a stílus maga az embert, jelen esetben a feladót minősíti, és sokmindent elárul a címzettek iránti tiszteletről. Más pedagógus félig viccesen megjegyezte, hogy bármelyik másodikos gyermek szebb hatost firkant, ha megkéri. Az okok között említik azt, hogy bizonyára spórol a hivatal, és ezért írták át kézzel a már kinyomtatott ismertetőket, hogy ne vesszenek kárba azután, hogy a dátumon módosítani kellett.

Amint arról szintén beszámoltunk korábban, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a pedagógusok új életpályájával kapcsolatban rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett június 16. péntekre a kormány nevében.

Biztosra megy a kormány: teljesen lezárják a Parlamentet a státusztörvény pénteki tárgyalására

Indoklás nélküli, rendkívüli döntéssel minden „külsős” személyt igyekeznek távol tartanai a parlamenti ülésteremből június 16-án pénteken, amikor a kormány kérésére az Országgyűlés rendkívüli ülésen tárgyal egy sor vitatott javaslatot, így például a státusztörvényt is.

A hvg.hu megtudta: a kizárólag erre a napra, június 16-án péntekre érvényes speciális szabályokról kedden ment ki egy körlevél a képviselőknek. Ebben arról tájékoztatnak, hogy

aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.

A levél úgy fogalmaz: „június 16-án az Országház-látogatás szünetel” továbbá „az Országházba és a Szabad György Irodaházba napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni, illetve az előzetesen leadottak erre a napra nem érvényesek”.

Kép: beküldött fotó

Címlapkép: PDSZ-Facebook-oldala, akik feltették a kérdést: 

"Vajon kitől félnek?"