Semjén azt írja, az indítványok őszi ülésszakra halasztása „fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné, illetve a döntések végrehajtásának előkészítésének kitolódása számos problémát okozhat a jogalkalmazásban.”

Hétfő délelőtt a Fidesz-frakció még azt közölte az Atv.hu-vel, hogy normál menetrendben szeretnék tárgyalni a parlamentben a múlt kedden benyújtott státusztörvény-javaslatot. A Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront az egész hétre területfoglalási engedélyt kért tüntetések szervezésére a Parlament elé, mert arra számítottak, hogy akár már ezen a héten megszavazhatják a javaslatot, írja a telex.hu.

A sietősen tárgyalandó, Semjén által felsorolt témák:

- A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról szóló javaslat – kormánypárti önálló indítvány, amely eltörölné az önkormányzatok által kivetett földadót.

- A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény, valamint a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény módosításáról – Ritter Imre német nemzetiségi képviselő indítványa a nemzetiségi önkormányzatok választásának szabályait módosítaná, már a jövő évi választásokon.

- A bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény, valamint a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény módosításáról – Németh Szilárd rezsibiztos javaslata, amely eltörölné a PB-gáz hatósági árát.

- A kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről – Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslata az állami tulajdonú kastélyok magánhasznosításba adására.

- A pedagógusok új életpályájáról – Pintér Sándor belügyminiszter javaslata a “státusztörvényről”.

Fotó: Semjén Zsolt Facebook-oldala