Szerdán egy könnyű sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sérüléses baleset Bátaszéken történt délután fél négy körül. Egy férfi kerékpározott az Árpád utcában a járdán, amikor az egyik ház udvarából kilépett egy 70 éves helyi férfi, akit a biciklis fellökött. A gyalogos elesett és könnyebben megsérült.

Az anyagi káros balesetek közül kettő egy percen belül történt az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán.

Az első 12 óra 38 perc körüli időben történt. Egy férfi közlekedett autóval a külső forgalmi sávban Pécs felé. Sebességét nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, így a 136-os kilométerszelvényhez érve a vizes úton megcsúszott és a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak csapódott.

Egy perccel később egy török férfi okozott balesetet. A sofőr a 137 –es kilométerszelvényben haladt egy magyar rendszámos autóval a pályatest haladósávján, amikor a heves esőzés és a nem megfelelő sebesség miatt az előtte haladó tehergépkocsi vontatmányának ütközött. Az ütközés erejétől a vontatmány lekapcsolódott és a sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött. A tehergépkocsi továbbhaladva a leállósávon állt meg. A feltételezett okozó áttért az előzősávba és ott a szalagkorlátra felfutva állt meg.

Egy órával később egy férfi közlekedett autóval az M6-os autópálya jobb pályatest külső forgalmi sávjában Pécs felé. Mivel haladási sebességét nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg, a 144-es kilométerszelvényhez érve a vizes úton megcsúszott és az úttest jobb széle mellett található vízelvezető árokba lehajtott, ahol több növénynek is nekiütközött.

Dombóváron egy figyelmetlen sofőr álló tűzoltóautónak ütközött kikerülése során.

Fotó: police.hu