Mozgalmas szezon áll a zalaegerszegi csapat mögött, megannyi emlékezetes pillanattal, mostanra pedig elérkeztek a 2022/23-as évad zárómérkőzéséhez. Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Paksi FC együttesét látják vendégül a ZTE Arénában.

A tolnaiak szoros versenybe kerültek a szezon végére, jelenleg matematikailag a DVSC és a Puskás Akadémia csapatával versenyeznek az előkelő harmadik helyért. A mérkőzések során eddig negyvennyolc pontot gyűjöttek össze, ami tizennégy győzelmet, hat döntetlent és tizenkét vereséget jelent számukra. A Bognár György vezette csapat ez előző fordulóban a Puskás Akadémia együttesét látta vendégül, ahol 0-2-es vereséget szenvedtek a felcsútiakkal szemben.

A Zalai csapat mozgalmas hónapot zár pénteken, hiszen három bajnoki mellett, a kupadöntőt is ebben a hónapban játszotta. Az előző fordulóban a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár csapatához látogatott, ahol a hazai csapatnak sikerült kiharcolnia a három pontot, sokak szerint le volt zsírozva a mérkőzés végkimenetele, így mentve a "Vidit" a kieséstől.

A Paks együttesével kétszer vette fel a ZTE FC  a küzdelmet a szezon során, mindkét alkalommal az éppen hazai környezetben játszó együttes jött ki győztesen a küzdelemből: a tizenegyedik fordulóban a ZTE, míg a huszonkettedikben a tolnai csapat örülhetett hazai pályán. A paksi csapat a dobogós helyért is küzd, így nehéz mérkőzésre számíthatnak a zalaiak.

Az eredeti tervek szerint, az utolsó bajnoki mérkőzést követően szerette volna a ZTE FC  a kupasikert megünnepelni. Ez nem jött össze, így a klub azt a döntést hozta, hogy július közepén, a Zete Fieszta keretén belül szervez ünnepséget a kupagyőztes csapatnak.

A Zete Fieszta szervezése folyamatban van, a részletekről pedig hamarosan tájékoztatják szurkolókat.

Fotó forrása: ZTE 1920 Facebook