Schadl György jelezte, hogy vallomást kíván tenni. Arról beszélt, hogy a tartalékaiból kénytelen élni, hiszen nem tudja felvenni egyetemi docensi fizetését, végrehajtóként felfüggesztették, emiatt elnöki fizetéséhez sem jutott hozzá letartóztatása és lemondása között. Továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, Völner Pálnak soha nem fizetett korrupciós kenőpénzt. 

Schadl védője a letartóztatás felfüggesztését kérte bűnügyi felügyelet elrendelésével, hiszen a bűnismétlés lehetősége sem merülhet már fel. A bíró azonban elutasította azt és fenntartotta a letartóztatások hatályát az első fokú ítélet meghozataláig a korábbi döntésnek megfelelően.

A vád szerint a végrehajtói kar elnöke „korrupciós kapcsolatot alakított ki” Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárral. A politikus rendszeresen 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, cserébe vállalta, hogy Schadl György kérésére elintéz konkrét ügyeket, például végrehajtói kinevezéseket. Az így kinevezést kapott végrehajtóktól cserébe visszakérte az irodájuk működéséből származó osztalék egy részét.