Matt Schlapp, a CPAC konferenciák főszervezője a CPAC Hungary csütörtöki megnyitóján azzal büszkélkedett, hogy az Alapjogokért Központ a tavalyi konferencián megtanította neki, hogy hogyan lehet megszabadulni a nemkívánatos újságíróktól, írta a hang.hu.

Hogy mi lehet az ok? Lehet, nem tetszett az Alapjogokért Központnak az újságíró a The Guardian-en közzétett beszámolója? A szerző véleménye szerint „Magyarország szélsőjobboldali miniszterelnöke” Donald Trump visszatérését sürgeti. Azt is leírta, hogy a demokrácia jegyében persze a nem jobboldali újságírók ismét nem tudtak regisztrálni a rendezvényre. A CPAC-t vezető Matt Schlapp szerint viszont Magyarország modellértékű abban, ahogy az újságírókat kezelik. Elmondása szerint ugyanis az Egyesült Államokban az újságírók magukat kiáltják ki a szakma képviselőinek, és ezek után már így is kezelik őket. Magyarországon viszont az újságíróknak igazat kell írniuk, és bemutatniuk egy történet mindkét oldalát.

Media1 szerint Garamvölgyi éppen Rick Santorum republikánus politikussal, Pennsylvania korábbi szenátorával interjúzott, amikor felszólították a helyszín elhagyására úgy, hogy még az interjút sem fejezhette be, azonnali távozásra szólították fel. Ezek után három biztonsági őr is közölte vele, hogy távoznia kell, hiába regisztrált be a The Guardian képviseletében még időben Los Angelesből.

Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Illyés Tibor