A cikk szerint az RTL Klub kérdezett rá Gulyás Gergely véleményére a plakátkampányról a csütörtöki kormányinfón. A miniszter válasza szerint "ez a kampány nagyon jó lett volna 1956 őszén vagy 1957-ben, csak elkéstek vele 66 évet körülbelül. Az akkor Magyarország függetlenségét szolgálta volna. Akkor érdekes módon Szuez és Eisenhower elnökválasztási kampánya fontosabb volt, mint a magyar szabadság. Ezt mi sajnáljuk".

Az RTL azonban visszakérdezett. Arra voltak kíváncsiak, hogy amennyiben a magyar kormány is Putyint tekinti agresszornak, miért lenne háborúpárti álláspont az ellene való harc támogatása. Gulyás ekkor arról kezdett beszélni, hogy szerinte kettő álláspont van a háború kapcsán. Az egyik szerint a feleknek tárgyalóasztalhoz kell ülniük. Hozzátette, hogy ez nem jelenti a megszállt területek Oroszországhoz csatolását. Gulyás szerint a másik álláspont:

A másik álláspont pedig az, hogy a háború tartson addig, amíg pontosan ugyanazok a határvonalak lesznek, amelyeket a nemzetközi jog is az Oroszország és Ukrajna közötti határként rögzíti. Ha valaki emellett a második mellett áll ki, akkor az hónapokig vagy évekig a háború mellett áll ki

Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala