Az országban már a legtöbb városban találkozhatunk kölcsönző pontokkal. Mivel saját vásárlás esetén akár több százezer forintot is be kell invesztálni egy e-rollerbe, kézenfekvőbb, ha kölcsönzünk egyet.

A Bird roller kölcsönző a napokban telepíti kölcsönzőpontjait Zalaegerszegre, kezdetben 100 eszközzel és 30 roller ponttal, április 1-jén, három hónap próbaidővel.

Zalaegerszegen egy új modellt vezetnek be, ezért nem kell attól tartani, hogy e közlekedési eszközöket leamortizálják, vagy a város különböző pontjain szanaszét hagyják. A tervek szerint 30 közterületi és 13 további, nem közterületi e-roller pontot alakítanak ki a megyeszékhelyen, ami azt jelenti, hogy az eszközöket csak ezeken a pontokon lehet majd letenni és csak ezeken a pontokon lehet lekapcsolódni a kölcsönzési fizetési rendszerről.

Aki nem valamelyik e-roller ponton teszi lesz az eszközt, az nem tud lekapcsolódni a kölcsönzési fizetési rendszerről és így tetemes összeget vonnak le a számlájáról, vagy a mobiltelefonjáról.

A cég a harminc e-roller pont után közterületfoglalási díjat fizet a zalaegerszegi  önkormányzatnak.

Egy budapesti e-roller használó így véleményezte a Bird közlekedési eszközét:

"A Gellérthegyre ..... a Bird úgy rohant fel, hogy még csak nem is lassított. A lejtő közepén is kilő felfelé, mintha vízszintesen mennék. Olyan erő van benne, hogy rendesen kapaszkodni kell a kormányba, hogy ne ugorjon ki alólam."

Fotó: Bird Magyarország Facebook-oldala