2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Rendeződhet Jászberény ivóvízellátása?

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 13:45
Rendeződhet Jászberény ivóvízellátása?

Döntött Jászberény. Pályázatot nyújtanak be az ivóvízellátással kapcsolatos pályázatra. A városban ez fontos kérdés, mert a tavalyi aszályos nyáron sok gondot okozott az akadozó nyomás a vízvezeték-rendszerben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A legutóbbi testületi ülésen úgy határoztunk, hogy pályázatot nyújtunk be egy lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatására kiírt felhívásra

- adta hírül Facebook-oldalán Budai Lóránt polgármester. A berényi polgárok még emlékezhetnek, hogy az egyik legforróbb téma a városban az amúgyis forró és száraz tavalyi nyáron, amikor még messze voltak az időközi választás körüli viták, az akadozó ivóvíz ellátás körül forogtak. A kérdésről a Frisshirek.hu Facebook-oldalán is beszámoltunk akkoriban, elmerengve azon, hogy

a XXI. században olyan alapvető dolgok értéke is megnő, mint az ivóvíz, amely valaha természetes kincse volt hétköznapjainknak.

Jászberényben az aszályos napok idején ugyanis akadozott a nyomás a vezetékrendszerben, amely a város számos pontján okozott gondokat és nehezítette meg a hétköznapi rutint. Ha a most belengetett pályázat zöldutat kap, akkor most szerkeszteni kezdett a szolgáltatás ráfordításainak csökkentésére használják majd fel az elnyert összeget.

Emellett azonban más, már konkrét jó hírről is beszámolt a városvezető:

ekészítette két kút engedélyezési és kivitelezési tervét a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., amelyhez a vízjogi létesítést megkapták a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól is.

A kútfúrásra 60 millió forintot el is különített a város, így az hamarosan el is kezdődik.

Ha minden a terveink szerint alakul, az idei nyárra elhárul a jászberényi vízműtelep legégetőbb gondja, megállítjuk az évek óta romló tendenciát és nem csökken tovább a kutak vízadó képessége a városban

- zárta bejegyzését a polgármester.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala