2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Lezárták a szegedi rakpartot

Bottyán Róbert, 2023. március 01. - 15:20
Lezárták a szegedi rakpartot

A jelenlegi hidrológiai helyzetben a vízállás előrejelzésünk szerint szükségessé válik a szegedi Huszár Mátyás rakpart lezárása - közölte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tájékoztatásuk szerint a közúti forgalom korlátozásában illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. még kedden kihelyezte a rakparti parkolókban a megállni tilos táblákat, majd mától, 6 órától megállási tilalmat vezettek be a parkoló autókra vonatkozóan.

A rakpartot 10 órától zárták le. A zárlat időtartama a következő időszak csapadéktevékenységétől és az árhullám levonulásától függ.

Az Ativizig megjegyzi, az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza folyó szegedi szakaszán az I. fok életbe léptetése 650 centiméteres vízszint esetén történik, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó.

Fotó: Ativizig