2024.02.25., vasárnap - Géza
Budapest: 9o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Januárban 9,2 milliárdos állami támogatást kapott a Batthyány Lajos Alapítvány

frisshirek.hu | 2023. február 28. - 20:18
Januárban 9,2 milliárdos állami támogatást kapott a Batthyány Lajos Alapítvány

Január végén 9,2 milliárd forintos támogatást nyújtott a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batthyány Lajos Alapítványnak – írja K-Monitor a nemrég létrehozott közadat-nyilvántartás adati alapján.

Facebookon-oldalán a civil szervezet közölte, hogy az alapítvány 2022-ben 6,4 milliárd állami támogatást kapott, de a gazdálkodása adatait nem teszi közzé, ezért „csak körülményesen követhető nyomon, mire költenek pontosan a támogatásból. Az pedig a továbbosztott pénz miatt lényegében kideríthetetlen, finanszírozza-e a kormány közvetetten az Alapjogokért Központhoz köthető Megafon kormánypárti influenszereit”.

Ez az összeg szinte megegyezik nagyságrendileg azzal, amennyit a hazai civil szervezetek pályázati úton történő támogatására szán a kormány 2023-ban (Nemzeti Együttműködési Alap). Pontosan 9,2 milliárdot osztott ki a kormány két év alatt a vidéki civil szervezeteknek – ennek a nagy része is politikai csókosoknak ment – jegyezték meg.

A Batthyány Lajos Alapítvány arról híres, hogy a miniszter első munkahelye volt és ott titkárként dolgozott - fűzte hozzá a 24.hu.

Fotó: az alapítvány Facebook-oldala