Havazás, vihar, szél- nehezek a közlekedési viszonyok Erdély megyéinek útjain. Az MTI-hez eljuttatott információk alapján hétfőn reggel nemcsak a közúti, hanem a vasúti közlekedést is akadályozták a kidőlt fák.

Maros megyében, Segesvár és Medgyes közötti országútról a kórházba szállítottak egy gépjárművezetőt, akinek autójára rázuhant egy útszéli fa. Az Agerpres román hírügynökség azt írja, hogy a férfi megsérült, kórházi ápolásra szorul.

Ma reggel ugyancsak kidőlt, az útra zuhant méteres magasságú fák miatt volt nehézkes a közlekedés Hargita megyében Borszék és Maroshévíz között. A CNAIR (romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság) romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság tájékoztatása szerint mind Maros, mind Hargita megyében lehet közlekedni, de csak a téli útviszonyok betartása szerint. Az utak tisztítását, akadálymentesítését folyamatosan végzik.

Máramaros megyében is az évszaknak és az útviszonyoknak megfelelően dolgoznak az időjárás okozta akadályok elhárítását. Ott, a hegyekben 85 cm a hó vastagsága. Hó lepi el az úttest egészét a Gutin- és a Borsai (Priszlop) hágón. 33 hókotró dolgozik a területen, mintegy 600 tonna anyagot szórnak szét az utak járhatóvá tétele érdekében.

Szünetel reggel óta a vasúti közlekedés Hunyad megyében. Három vonat vesztegelt reggel Petrozsényben, Banicán (Băniţa) és Nagybáron (Baru Mare) településeken. Az Agerpres úgy tudja, hogy ezeken a helyeken is folyamatosan tisztítják az utakat, takarítják el a sínekre zuhant fákat a tűzoltók és a Román Vasúttársaság munkatársai.

Az előrejelzés szerint Dél-Erdély területén hétfőn estig nagy mennyiségű, jelentős havazásra kell számítani. A térségre első fokú riasztást adtak ki.

Fotók: agerpres.ro, ISU-"Bucovina" Suceava facebook-oldala