A több mint két órás kormányinfót Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy az EU újabb elhibázott szankciócsomagot fogadott el, ennek a levét a magyarok isszák. 

Slágvortokban a tájékozatóról:

Európa sodródik a háború felé

Magyarország újabb és újabb adaptációkra kényszerül a brüsszeli döntéshozók miatt. Pedig Magyarország álláspontja első perctől világos:

  • Kimaradni a háborúból;
  • Fegyvereket nem szállítunk;
  • Oroszország a háború kizárólagos jogi felelőse;
  • Segítjük az ukránokat;
  • Humanitárius akciókat is támogatunk;
Tovább szigorítanák a gyermekvédelmi szabályozást

Gulyás Gergely kifejtette, több ügyben tárgyalnak Brüsszellel, inkorrekt elbánással és kettős mércével szembesülnek, de reméli, hogy bizonyos civilizációs alapokat közösnek tartanak Európában. A gyermekvédelmi rendszer szigorításával összefüggésben megnézik az európai joggyakorlatot, vannak a magyarnál szigorúbbak is.

Van-e felelőssége az intézményvezetőnek az elbocsátott pedagógiai asszisztens ügyében?

A gyermekvédelem és az elbocsátott pedagógiai asszisztens ügyében, kérdésre Gulyás Gergely elmondta: a tankerületnek feladata vizsgálni, hogy a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetőjének volt-e, lehetett-e tudomása az ügyről, de egyelőre a felelősségét még nem vizsgálják.

Nincs még megállapodás a nemzeti tüzépekről
NATO

A magyar kormány egyetért a skandináv NATO csatlakozással minden tévhittel ellenében. Delegációt küldenek majd a svéd és a finn kormányokhoz, ezek megnyugtatására.

Átcsoportosítás várható az egészségügyben

A pedagógus bérek emelkedtek

... és ha megérkeznek a visszatartott EU-s pénzek, akkor további bér regularizáció várható az ágazatban és több szektorban is.

A kormányinfót teljes egészében itt érhető el:

Fotó: MTI/Kovács Tamás