2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Négy új sebességmérőt állítanak forgalomba Budapesten

frisshirek.hu, 2023. február 23. - 16:09
Négy új sebességmérőt állítanak forgalomba Budapesten

A rendőrség négy új sebességmérőt helyez ki Budapesten - írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentésére hivatkozva, amelyet az MTI szemlézett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Csak az elmúlt hat hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten,

ezért is van óriási szükség a traffipaxokra - tette hozzá a főpolgármester, aki a bejelentéssel kapcsolatban leszögezte:

Ezzel persze nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek.

A főpolgármester bejegyzése szerint mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak.

A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma

- közölte Karácsony Gergely. A főpolgármester a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában osztotta meg az Infostart.hu oldal cikkét, amelyből kiderül, hogy

  • két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra,
  • egyet a Weiss Manfréd útra,
  • illetve a 6-os számú főútra.

Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az Inforádiónak nyilatkozta ezt, közölve: a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a BRFK négy traffibox kihelyezését kezdeményezte. Ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg.

A kiemelt kép forrása: BP18 Facebook-oldala