A HUNOR mentőcsapat tagjaként vett részt a mentési munkálatokban Veiczer Krisztián, aki az átlag hétköznapokon a sárvári tűzoltócsapatot erősíti gépjárművezetőként.

Tegnap este beszámolót tartott törökországi tapasztalatairól és a mentési munkálatokról.

A közönségtalálkozón Szabó Zoltán alpolgármester, mentőtiszt és dr. Fonyó Roberta újságíró kérdezte a Hunor Mentőszervezet sárvári tagját a mentőakció során látottakról, érzéseiről, élményeiről és olykor megrázó tapasztalatairól. Veiczer Krisztián a mentés során általa készített fotókkal illusztrált a beszámolót.

A Sárvár Aréna mozija első alkalommal adott helyet ilyen közönségtalálkozónak, amelyen vetített képek is kísértek a beszélgetést. Bízunk abban, hogy a jövőben is lesznek hasonló rendezvények a kiváló adottságú helyszínen.

Krisztián a beszélgetés végén azt mondta, hogy jó volt magyarnak lenni Törökországban. Mi erre csak azt tudjuk írni, hogy jó volt magyarnak lenni ezen a közönségtalálkozón. Példát kaptunk hazaszeretetből, önfeláldozásból, áldozatkészségből. Nemcsak egy város, de egy egész ország hősként tekint a katasztrófa sújtotta területen életüket kockáztató mentőegységek tagjaira, így Veiczer Krisztiánra is – számolt be az eseményről a Sárvár Lendületben Facebook oldal.

A rendezvényen a hős tűzoltó átvehette Sárvár Város Önkormányzatának emléklapját, amit a város lakóinak elismerése jeléül a polgármester személyesen adott át.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben