Zala Vármegyében eddig harminc településen 62 családhoz jutott el a segítség, a polgármesterekkel történt konzultálások alapján. -tudtuk meg Vigh László Facebook-oldaláról. Sokkal többre lenne szükség! Van aki a bútorát, edényeit árulja, míg más a ruháit. Olyan is akad, aki közösségi csoportokban kér segítséget.
Az elmúlt napokban többek között a "Zalaegerszeg Összefog" közösségi csoportban is egymás után érkeztek a névvel felvállalt kérések. Sokan fordulnak embertársaikhoz -szégyen ide, vagy oda-, hogy fűteni tudjanak és ne fagyjanak meg, ugyanis tűzifára már nem futja.

"Nem szoktam kérni de most sajna muszáj a nagy hideg miatt. Egy hatalmas kéréssel fordulok az itt lévőkhöz, esetleg valakinél fahulladék, hulladék bútorok, vagy bármilyen fa minőség lenne - e, amitől megszabadulna. Sajnos nekünk nincs fánk napok óta nehezen tudok összeszedni valami fát, mert anyagilag sajnos most igencsak nehéz helyzetbe vagyunk. A 7 éves kislányom is beteg. Szégyen, de muszáj Önökhöz fordulnom. Negatív kommenteket kérem mellőzzék".-írta egy segítségkérő.


Növekszik az éhezők száma is. Zalában egyre többen hirdetik ingóságaikat, tárgyaikat, akár fazekakat, lábosokat, kanalakat is elcserélnének tartós élelmiszerre. Sokan élnek hónapról hónapra, a havi fizetésük hiába próbálják beosztani, a boltokban tapasztalható horrorárak miatt nem mindig sikerül.Ők a főzős csoportokban kérnek tanácsokat, mit tudnak főzni 1000-2000 forintból- vette észre a Frisshirek.

A Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság 2012 óta juttat téli tüzelőt a rászoruló embereknek. Idén a zalaegerszegi Omega GM Kft. ajánlott fel 3 millió forintot a tűzifa vásárlására, akik a szállítást is lebonyolítják- posztolta Facebook-oldalán Vigh László.
Fotók: Vigh László Facebook-oldala