A kihelyezett kormányülésről vélhetően a csütörtök délelőtti kormányinfón ad majd tájékoztatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Csütörtökön kétnapos uniós csúcs kezdődik – erre utalt Orbán Viktor azzal, hogy irány Brüsszel. A fő téma ezúttal is Ukrajna. Az uniós vezetők áttekintik az Oroszország indította agresszív háborúval kapcsolatos legfrissebb fejleményeket, valamint a megtámadott országnak nyújtandó további uniós támogatás kérdését. – Az EU és tagállamai továbbra is töretlenül, egységesen támogatják Ukrajnát és az ukrán népet – írták. Szóba kerül a migráció is, értékelni fogják „a migrációnak az uniós elvekkel és értékekkel összhangban álló átfogó megközelítéséről szóló korábbi következtetéseinek végrehajtását”, különös hangsúlyt helyezve a külső határok hatékony ellenőrzésére - foglalta össze a hang.hu.

Holnap 10:00-től Kormányinfó!

Az adás követhető az M1 műsorán és a Magyarország Kormánya Facebook oldalon is - adta hírül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Véget ért Sopronbánfalván a stratégiai kormányülés.

A három napos tanácskozáson megemlékeztünk a törökországi földrengés áldozatairól, áttekintettük a magyar és az európai gazdasági helyzetet, meghatároztuk az infláció elleni küzdelem menetét és az energetikai beruházások állását. A szomszédban dúló háború miatt a nemzetközi helyzetre kiemelt figyelmet fordítottunk. Az agrárium fejlesztéséről és a területfejlesztésről is tárgyaltunk, valamint tájékozódtunk a helyi beruházásokról - írja Nagy János Facebook-oldalán.

Fotó: Nagy János Facebook-oldalra