Forráshiány miatt kénytelenek vagyunk korlátozni tevékenységünket

- kezdte a portál az Elhalkul a Szemlélek című írásukat, amelyben bejelentették, hogy nehéz döntést kellett meghozniuk. Őrlángra teszik az oldal működését.

Nem akarják megszüntetni, de csak annyi tartalom jelenik meg a honlapon, amennyit a szerkesztők szabadidejükből létrehoznak.
Mivel a Szemléleket kizárólag adományokból tartjuk fenn, rajtad is múlik, hogy újra változatos tartalmakkal szolgálhassuk a közjót

- írták cikkükben felszólítva olvasóikat arra, hogy ne engedjék kialudni a Szemlélek fényét. Későbbi írásukban összegyűjtötték a lap működése óta eltelt 8 évének teljesítményét. Ők hívták fel számos alkalommal a figyelmet a közbeszéd elaljasodására, de

bemutatták a keresztény közegből egyedüliként a hazai hivatalos egyházi kommunikáció hiányosságait is.

Felemelték a szavukat a kereszténység politikai termékké silányítása ellen, amellyel kapcsolatban ellenzéki médiumnak akarták beállítani őket, pedig ők - a saját elmondásuk szerint - csak

a bűn, a hamisság, az erkölcstelenség ellenzéke vagyunk, ezt vállaljuk is, pártállástól függetlenül.

A portál kiemelte azt is, hogy a Szemléleknek köszönhetően jelenhetett meg a keresztény világnézetből ihletett gondolatok az egyházi véleménybuborékokon túl. Akár az Index, később a Telex is többször közreadta publicisztikáikat. De püspökök sokasága is tollat ragadhatott a szabad online felületen.

Meghökkentő módon támogatást gyűjtő írásukban hitet tettek amellett, hogy azt szeretnék, ha nem volna szükség a Szemlélekre:
jobb lenne, ha őszintén, gyűlölködés nélkül tudnánk megbeszélni egymással közös dolgainkat, ha a kereszténység megélt valóság lenne, nem pedig egy bunkósbot, amivel fejbe lehet vágni a velünk egyet nem értőket. A Szemlélek azért létezik, mert súlyos sebeket hordoz a magyar társadalom.

A portál támogatására az alábbi linkre kattintva van lehetőség.

A kiemelt kép forrása: a Szemlélek Facebook-oldala