Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 12-én megvásárolta Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t, amelyhez több pláza is tartozik

– számolt be róla a 444.

A lap cikke szerint utóbbi rendszeresen üzletel Orbán Viktor miniszterelnök vejével, aki tőle vette meg az Appeninn-részvényeit, a Diófa Alapkezelőt és a Gellért Szállót is.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Tiborcz István elmondása szerint nem kért és nem is kapott támogatást a Gellért felújításához. Nem úgy erdőtelepítésre, igaz, az arra elnyert 156 millió forint vissza nem térítendő uniós pénzt végül visszautasította.

A 444 most arról írt, hogy a két üzletember a Geraldton eladása után közösen osztozik a GSZ-Monument Kft.-n.

Ehhez a 2021-ben egymilliárdos árbevételt produkáló K TRADING Energia Kft. nevű áramkereskedő cég mellett bevásárlóközpontok is tartoznak:
  • a budapesti Duna Pláza,
  • a szintén fővárosi Corvin Pláza,
  • a székesfehérvári Alba Plaza,
  • a Győr Pláza
  • és a Miskolc Pláza.

Amint a Frisshirek.hu korábban már megírta, a miniszterelnök vejének a cége emellett 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben, így a novemberi vásárlásával együtt hivatalosan már 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

Cikkünk megjelenése után érkezett a következő közlemény:

A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.

Illusztrációs fotó: Pixabay