A MÁVINFORM adott arról tájékoztatást, hogy a Hódmezővásárhelyről Szegedre 11:01 perckor induló vasávillamos járat Szegeden meghobásodott, bajba került a Széchenyi tér megállónál. Emiatt a Hódmezővásárhelyről 11:30-kor elindult TramTrain Szegeden csak az Anna-kútig közlekedett, mint ahogy a 12:01-es járat is.

A 12:30-kor induló hódmezővásárhelyi járat már teljes hosszában járt ismét.

A Szegeder információi szerint egy úgynevezett közdarabot illesztettek a vasátvillamos és a helyijáratos PESA villamos közé, amelyre akkor van és jelen esetben azért volt szükség, amikor és amiért az egyik jármű nem tud továbbmenni, de el kell távolítani az útból. Ilyenkor jellemzően a következőként érkező villamossal mögé állnak, és a közdarabbal összecsatolják őket, majd a hátsó jármű kvázi eltolja a műszaki hibásat.

Korábban egyébként a frisshirek.hu is írt arról, hogy időnként akadnak sajnálatos nehézségek a tram-train körül, míg többször az autósok hibájából történik kisebb koccanás, akár Hódmezővásárhelyen, akár Szegeden. Hamarosan egyébként csúcsidőben, de akár azon kívül is, be akarják vezetni a 20 perces követési távolságot, amit többek között a buszjáratok számának csökkentésével érnének el.  

Fotó: szegeder.hu /Szűcs Dániel