A frisshirek.hu hasábjain már számtalanszor írtunk arról, hogy hazánk egyik, ha nem a legszárazabb városa és térsége Szolnok lett, amely nem túl megtisztelő címet Szegedtől, Kecskeméttől és Nyíregyházától veszi át megyeszékhelyünk.

Minek ne örülhetnénk akkor jobban, mint hogy végre árad a Tisza?!

Nyáron arról adtunk hírt, hogy olyan rekord alacsony volt a vízszint, hogy történelmi maradványok bukkantak ki a mederből, és csak a vízügyi szakemberek tudásának köszönhetően sikerült megoldani azt a roppant kihívást, hogy a Tisza-tó is megmaradjon, és a szolnokiak is kapjanak az aszály sújtotta hónapokban csapvizet.

Most azonban éppen környezetvédő civilek figyelmeztetnek az áradás veszélyeire, de nem a vízbőség a gond.
Hanem a szennyezett környezet.

A Szolnoki ZöldErő civil közössége jajkiáltást tett közzé Facebook-oldalán a Zagyva-hullámterének állapota miatt.

Újra áradni kezd a Tisza Szolnoknál. A www.vizugy.hu oldal előrejelzése alapján legalább két méterrel emelkedik a vízszint, ami már ellepi ezeket a helyeket a Zagyva hullámterén. Nyár óta jeleztük több csatornán a problémát, sajnos nem oldódott meg. Az emelkedő vízszint hamarosan megoldja

- írták keserűen Facebook-oldalukra, amelyhez képgalériát csatoltak. A fotókan fájóan látszik az a szemét mennyiség, amely lassan elindul a Tiszával Dél-Magyarországnak.

Talán még nem késő cselekedni?

A kiemelt kép forrása: Szolnoki Zölderő Facebook-oldala