Péntek délutántól szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára!

- írta ki közösségi oldalára kedd délben Karácsony Gergely. A Frisshirek.hu-n korábban már beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Önkormányzat milyen döntésre jutott a Lánchíd használatáról. Ahogy arra mostani bejegyzésében is utalt a főpolgármester, csak korlátozottan nyitják meg Budapest ikonikus hídját a forgalom előtt.

Személyautók nem használhatják, csak a közösségi közlekedés járművei.

A Portfolio cikkében emlékeztet, hogy a Lánchíd sorsát illetően a véglegesen majd 2023 nyarán dönt Budapest. Karácsony Gergely a korlátozott újranyitás mellett azzal érvelt, hogy

a keskeny, csak 1-1 sávos híd a forgalmi csúcsidősávban inkább dugóival megnehezítette a közlekedést,

és annak kiesése nem is terhelte meg jelentősen a belváros többi szakaszát. A gazdasági portál azonban felhívja a figyelmet arra, hogy lehetne még más közlekedőkkel is kivételt tenni az élhetőség jegyében, ilyenek lehetnének például a robogós ételfutárok, amely felvetéssel kapcsolatban egyelőre hivatalos információs nem közölt az önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, a Lánchíd felújítása tavaly tavasszal kezdődött, és 26,75 milliárd forintba került, amelynek nagyobb részét a Fővárosi Önkormányzat állta.

A kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala