2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Lionel Messi villant, Argentína partiban maradt

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 22:45
Lionel Messi villant, Argentína partiban maradt
Inkább küzdelmes, semmint látványos mérkőzésen Argentína 2-0-ra legyőzte Mexikót, így megőrizte továbbjutási esélyét. A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában a szombati zárómérkőzés első gólját Lionel Messi szerezte.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Argentína volt a szenvedő fél a világbajnokságok történetének legnagyobb meglepetésében, miután 2-1-re kikapott Szaúd-Arábiától a C csoport első mérkőzésén. Mexikó pedig egy Lengyelország elleni gól nélküli döntetlennel kezdte a vébét.

A szombat esti meccs előtt egyszerű volt a képlet: amennyiben veszít, biztos, hogy idejekorán, már a csoportkör után búcsúzik a tornától a végső győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikai válogatott. Argentína népe Lionel Messitől várta, hogy győzelemre vezeti a csapatot a mexikóiak ellen. A hétszeres aranylabdás bombaformában érkezett Katarba, és a szaúdiak ellen is gólt szerzett, még ha ez a találat – utólag már elmondható – nem is ért sokat.

A négy nappal ezelőtt történelmi vereséget szenvedetthez képest öt helyen változott – mondhatni fiatalodott – az argentin kezdőcsapat. A kétszeres világbajnok azonban a várakozásokhoz képest meglehetősen lassan, pontatlanul futballozott az első félidőben – igaz Mexikó is, de nem nekik kellett (volna) bizonyítani... Egyik fél sem válogatott az eszközökben, ha a támadókat kellett megállítani.

A második játékrészben aztán komoly, de meddő mezőnyfölényből, és jóformán a semmiből Angel di Maria átadása után

Messi a 64. percben jó húsz méterről kilőtte a mexikói kapu bal alsó sarkát.

A második félidő első kaput eltaláló lövéséből született meg a mérkőzés első gólja – a második pedig a másodikból:

Enzo Fernandez a 87. percben egy biciklicsel után védhetetlenül tekerte a labdát a kapuba.

A végeredmény: Argentína-Mexikó 2-0.

Mint megírtuk, a csoport másik mérkőzésén ma délután Lengyelország ugyancsak 2-0-ra verte Szaúd-Arábiát.

A zárófordulóban, november 30-án, szerdán 20 órai kezdettel Argentína Lengyelországgal méri össze erejét, Mexikó pedig Szaúd-Arábiával csap össze. Valamennyi válogatottnak megvan még az esélye mind a nyolcaddöntőbe jutásra, mind a kiesésre.

A C csoport állása

  1. Lengyelország  2  1 1 0  2-0  4
  2. Argentína        2  1 0 1  3-2  3
  3. Szaúd-Arábia   2  1 0 1  2-3  3
  4. Mexikó            2  0 1 1  0-2  1

Fotó: Az argentin Lionel Messi ünnepel, miután berúgta az első gólt a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkőzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án. MTI/AP/Ariel Schalit