2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Brazíliát tartják a legesélyesebbnek a foci vb-győzelemre

Lukácsi Katalin, 2022. november 17. - 15:22
Brazíliát tartják a legesélyesebbnek a foci vb-győzelemre
Vasárnap kezdődik a labdarúgó világbajnokság és december 18-án játsszák majd a döntőt. Az adatelemző cégek azonban már most a végeredményt latolgatják.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Vasárnap kezdetét veszi a 22. labdarúgó világbajnokság. És bár még napok múlva fog csak felhangzani az első sípszó, már most találgátják a kupa végső sorsát. Több fontos statisztikákkal és elemzésekkel foglalkozó cég is megnevezte már azt, kiket tartanak a legesélyesebbnek a győzelemre - írta meg a player.hu.

Brazíliának 20 százalékos esélye van arra, hogy december 18-án megszerezze a trófeát

- áll a Nielsen adatelemző leányvállalatának közleményében. Brazília a legutóbbi világbajnokságon a negyeddöntőig jutott, ahol a belgák búcsúztatták. 2018 óta a lejátszott 50 mérkőzésen azonban összesen csak hármat veszített el. Legutóbb 2002-ben lettek világbajnokok.

A második legesélyesebb csapatnak a Lionel Messivel labdába rúgó argentinokat tartják.

A szimuláció szerint 16 százalék esély van arra, hogy Ferenc pápa népe hódítja majd el a trófeát december 18-án, a vb-döntőn. Legutóbb 1986-ban sikerült ez nekik, 2018-ban viszont már a nyolcaddöntőben búcsúzniuk kellett. Igaz, 2014-ben szoros mérkőzésen maradtak csak elul a németekkel szemben a döntőben. Az argentinok is jó szériában vannak, mert legutoljára 2019-ben kaptak ki (éppen a braziloktól).

Az viszont kizárt, hogy brazil-argentin döntő elé néznénk, hiszen amennyiben mindkét csapat sikeresen teljesíti a csoportkört, azonos ágon folytatják tovább, tehát az elődöntőben csaphatnak csak össze.

Az adatelemzők szerint az európaiak közül Spanyolország és Hollandia pályázik legnagyobb eséllyel a futball trónjára (7 százalékkal), amelyet a bronzérmes Belgium (6 százalékkal) és a címvédő Franciaország követ (5 százalékkal).

A kiemelt kép forrása: Brasil Football Facebook-oldala