Vasárnap kezdetét veszi a 22. labdarúgó világbajnokság. És bár még napok múlva fog csak felhangzani az első sípszó, már most találgátják a kupa végső sorsát. Több fontos statisztikákkal és elemzésekkel foglalkozó cég is megnevezte már azt, kiket tartanak a legesélyesebbnek a győzelemre - írta meg a player.hu.

Brazíliának 20 százalékos esélye van arra, hogy december 18-án megszerezze a trófeát

- áll a Nielsen adatelemző leányvállalatának közleményében. Brazília a legutóbbi világbajnokságon a negyeddöntőig jutott, ahol a belgák búcsúztatták. 2018 óta a lejátszott 50 mérkőzésen azonban összesen csak hármat veszített el. Legutóbb 2002-ben lettek világbajnokok.

A második legesélyesebb csapatnak a Lionel Messivel labdába rúgó argentinokat tartják.

A szimuláció szerint 16 százalék esély van arra, hogy Ferenc pápa népe hódítja majd el a trófeát december 18-án, a vb-döntőn. Legutóbb 1986-ban sikerült ez nekik, 2018-ban viszont már a nyolcaddöntőben búcsúzniuk kellett. Igaz, 2014-ben szoros mérkőzésen maradtak csak elul a németekkel szemben a döntőben. Az argentinok is jó szériában vannak, mert legutoljára 2019-ben kaptak ki (éppen a braziloktól).

Az viszont kizárt, hogy brazil-argentin döntő elé néznénk, hiszen amennyiben mindkét csapat sikeresen teljesíti a csoportkört, azonos ágon folytatják tovább, tehát az elődöntőben csaphatnak csak össze.

Az adatelemzők szerint az európaiak közül Spanyolország és Hollandia pályázik legnagyobb eséllyel a futball trónjára (7 százalékkal), amelyet a bronzérmes Belgium (6 százalékkal) és a címvédő Franciaország követ (5 százalékkal).

A kiemelt kép forrása: Brasil Football Facebook-oldala