Ahogy arról a Frisshírek.hu-n hírt adtunk, vasárnap időközi választást tartottak Kenderesen. Horthy Miklós településén azért írtak ki soron kívüli voksolást, mert augusztus végén a fideszes önkormányzati képviselők kezdeményezésére, feloszlatták a testületet.

A hat képviselőből hat fideszes és a polgármestert is a kormánypártok adják.

A földcsuszamlás szerű győzelemhez még az is hozzátartozik, hogy bár 4-en indultak a polgármesteri székét, a győztes Barabásné Forgács Edit csaknem 70 százalékkal nyert (1 104 szavazat) . A második a leköszönő polgármester, Bogdán Péter Szabolcs lett 768 szavazat-különbséggel (318 szavazat). Mindezt úgy sikerült elérnie az indulóknak, hogy 2019-ben még hallatlanul szoros versenyben, mindössze 14 szavazattal győzött Bogdán.

Pedig időközi választáshoz képest a részvétel is magas volt: 47 százalékos.

Sem az új, sem a régi polgármester nem szólalt még meg a közösségi médiában a választás óta, de F. Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője, Hubai Imre a megyei közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor, a karcagi polgármester mind örömének adott hangot a siker miatt. Ahogy arról korábban írtunk is, az országgyűlési képviselő kellően komolyan vette ezt a megmérettetést, és aktívan belefolyt a kampányba.

A kiemelt kép forrása: F. Kovács Sándor Facebook-oldala