Kedd este konzultációs fórumra invitálták tatabánya és térségének lakosait a Tulipános házba. Az eseményen országjáró konzultációs körútjának egyik állomásaként Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is tiszteletét tette. A politikus nem győzte dicsérni az Óvárost és a Tulipános ház páratlan szépségét, melyhez foghatóval Tatabányán még nem találkozott.

A fórum kezdete előtt Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott.

Beszédében kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi konzultáció célja, hogy a kormány megismerje a magyar emberek véleményét és ehhez igazodva alakítsa politikáját. A nemzeti konzultációban az embereket leginkább foglalkoztató kérdéseket szedték csokorba, mint az infláció vagy az energiaválság.

Elmondása szerint az ársapkák, a rezsicsökkentés fenntartása és a munkahelyek védelme mind olyan intézkedések, amelyek a magyar nép érdekeit szolgálják.

A politikus fontosnak tartja kiemelni, hogy az európai uniós korlátozások nem vezettek eredményre a háború tekintetében, ellenben nehéz gazdasági helyzetbe sodorta az Európai Uniót. Az emberek döntő többsége értelmetlennek látja ezt a szankciós politikát, amely nehezen kezelhető háborús inflációs és szankciós energiaválságot vetít elő - írta a kemma.hu.

Kósa Lajos arra bátorította a résztvevőket, hogy töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs ívet, ezzel segítve a munkájukat.

A sajtótájékoztatót követően Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntötte a szép számban összegyűlt érdeklődőket és beszélt a gazdasági környezetről valamit a háború következményeiről. A fórum végén a lakosságnak is volt lehetősége feltenni a kérdéseit.

Fotó:Facebbok/Bencsik János a Tatai medencéért