Herczeg Zoltánt október 21-én vették őrizetbe kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanúja miatt - amelyről a Frisshírek.hu-n is beszámoltunk. Azóta bent is tartják az érintettek befolyásolásának veszélye miatt - írtuk meg később.

Most azonban néhány részletre is fény derült egy ismerős nyilatkozatai alapján.

A Blikknek a népszerű divattervező egy közeli ismerősével sikerült beszélnie, aki elmondta, Herczeg egymaga ül egy cellában, és mereng. Végigfutatja számtalanszor gondolataiban az elmúlt hetek eseményeit, és most már látja, ki is adhatta fel.

Egy barátja árulhatta el, akivel szemben sokan figyelmeztették, de ő nem hallgatott rájuk.

Mára azonban kiderült, hogy jogos volt a régi barátok aggodalma. Herczeg Zoltánban összeállt a kép, hogy az az illető, aki egy ideje már nagyon kapacitálta őt drogvásárlásra - mondván most még olcsó, később sokkal drágább lesz -, csak arra a pillanatra várt, amikor a divattervező végül beadja a derekát, és már futhat is a rendőrségre.

Aki csak közelebbről ismeri Herczeg Zoltánt, tudja, hogy soha nem volna képes kábítószerrel kereskedni, és "rettenetesen bántja", hogy olyan tettért állították elő, amit nem követett el.

A lap arról is értesült, hogy Herczeget végre meglátogathatta jogi képviselője, és pár tárgyat is kaphatott. Ruhák és könyvek mellett rajzeszközöket is kapott, és újra alkot a cellában. Nem akar azonban bent maradni, barátainak és ügyvédek egy csoportja azon fáradozik, hogy kihozhassák barátjukat az előzetesből.

A Blikknek nyilatkozó ismerős elmondta, hogy sokan szeretik Herczeget, és sokan szeretnének most neki segíteni, de minden támogatásra szüksége is van.

A kép forrása: Herczeg Zoltán Facebook-oldala