A győri önkormányzat Közrendvédelmi és Közigazgatási Bizottsága elé került az a javaslat, amelynek értelmében a város fideszes polgármestere 5,2 millió forint értékű jutalmat kap

- írta meg az ugytudjuk.hu. A javaslat szerint azért jár neki ez a plusz pénz, mert 35 évet közszolgálati tisztségviselőként dolgozott le.

Korábban az a hír járta, hogy ezt a támogatást a városvezető igényelte. A győri jegyző azonban helyretette az értesüléseket, hogy ez nem igaz, mert Dézsinek ez automatikusan jár. Nem világos azonban, hogy mi a jogi alapja ennek a plusz pénznek. A lap utánaolvasott az érvényben lévő jogi szabályozásnak, és annak alapján nem találta erre a kérdésre a választ.

Dézsi Csaba Andrásnak ugyanis alpolgármesterségével együtt 6,5 éves jogviszonya van, amelybe az önkormányzati képviselőség már nem számít bele, de azzal is csak 28 évről beszélhetnénk.

Feltehetően Dézsi az orvosi közalkalmazotti jogviszonyát szeretné beleérteni a meglévő szabályozásba, így már összejön az említett 35 év, az egészségügyi szolgálati jogviszony azonban nem ismeri a 35 év után járó elismerést. Csak 25, 30 vagy 40 év után adnak jutalmat, miközben az önkormányzati bizottság elé kerülő javaslat csak a köztisztviselői törvényre hivatkozik.

Győr polgármestere 1,5 milliót keres orvosként, egyetemi tanárként további 594 ezer forintot, amelyhez hozzáadódik még az egyetem kuratóriumi tagságából származó szintén 1,5 millió forint. A vagyonnyilatkozatában nem volt ugyan feltüntetve polgármesteri tiszteletdíja, de az 1,3 millió forint kerül lehet. Összesen tehát - számolta össze az ugytudjuk.hu - csaknem bruttó 5 milliót keres havonta Dézsi Csaba András.

Miközben a megyeszékhely év eleje óta komoly pénzügyi gondokkal küzd.

A kiemelt kép forrása: Dézsi Csaba András Facebook-oldala