Amíg az átlagpohár békés szombat estéjét töltötte, akkor nagy verseny zajlott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által meghirdetett aukción, amelyen Göncz Árpád a harmadik, szabad magyar köztársaság első elnökének egykori villájának keresett új gazdát az állam - írta meg a 444.hu. Budán, a II. kerületi Vérhalom téren található ingatlan 1800 négyzetméter, amelyhez további ingóság jár ötmillió forint értékben.

Nem tudni, kié lett Göncz Árpád egykori villája.

Az állam csaknem 500 millió forintért, pontosan 496 millió forint kikiáltási áron hirdette meg az ingatlant még szeptember végén. Hamar túlszárnyalta azonban a fél milliárd forintot a tétel, mire szombat este az árverésen jócskán felverték az árát. Végül 833,8 millió forinton ütött a kalapács.

A még jelenleg is érvényben lévő törvény szerint a leköszönő elnökök számára az államnak egy legalább háromszobás lakást kell nyújtania. Göncz Árpád és felesége így lakott a Vérhalom tér 7. szám alatti épületben 2000-től. Göncz Árpád 2015. október 6-án hunyt el, felesége, Göntér Mária Zsuzsanna 2020 júniusában követte.

A kép forrása: Google Térkép