2022.11.26., szombat - Virág
Budapest: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Tetten érték őket gázolajlopás közben

frisshirek.hu, 2022. szeptember 24. - 13:15
Tetten érték őket gázolajlopás közben
A gyanú szerint négy román kamionsofőr több hónapja lophatta az üzemanyagot ország szerte.

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot - adta hírül a police.hu.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói már várta a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár dézsmálta egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.

A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket.

Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végig járva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez. A találékony bűnözők nem keltettek feltűnést, hiszen ők is nyergesvontatóval követték el tettüket. Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyag tankba vezették a szivattyú csövét és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”

Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.

A négy elkövetőt a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. szeptember 24-én el is rendelt.