Idén másodjára rendezik meg Jászberényben a Lehel Rockfeszt eseményét. Szeptember 17-én, szombaton este öt zenekar csap majd a húrok közé. A fellépőket egy tehetségkutatón választották ki, amelyre augusztus 31-én lehetett jelentkezni. A zsűri - amelynek tagjai között az eseményt felkaroló polgármester, Budai Lóránt is helyet foglalt - végül szeptember 5-én döntött arról, hogy a Sniffyction, a JELEK zenekar, a Magor zenekar, a Leander Kills és a Burnout Zenekar lépnek majd fel most szombaton.

A polgármester érzelmi kötődése az eseményhez érezhető abban a bejegyzésben is, amelyben megosztotta az esemény hírét. Felidézte, hogy Jászberény valaha megjelölt város volt hazánk rockzenei térképén. Sőt, 1992 és 1999 között volt is már Rochfesztivál Jászberényben. A Road és a Vad Fruttik bandák pedig szintén a Jászság fővárosában csiszolgatták művészetüket. A jászberényi Sápi Márton, aki Star Network, Magyarország vezető influencer ügynökségének értékesítési vezetője és résztulajdonosa, és maga is lelkes dobosként ezeket a hagyományokat újraélesztendő kezdeményezte tavaly, hogy legyen ismét rockfesztivál a városban. Budai Lóránt mostani bejegyzésében leírta, hogy bár a bizonytalanság tavaly még a járvány, idén pedig a gazdasági válság miatt komoly, ez mégsem szegi kedvüket, hogy 2022-ben is megtartsa a város a Rockfesztet.

Jótékonysági akció tavaly után idén is kíséri az eseményt. Tavaly három jászberényi óvodát láthattak el a tombola bevételeinek köszönhetően hangszerekkel. Idén a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának ajánlják azt fel a szervezők.

A jegyek a Lehel Filmszínházban, vagy annak honlapján online is megvásárolhatók.

A kép forrása: a Lehel Rockfeszt Facebook-oldala