Az Index beszámolója szerint a rezsicsökkentés és az energia-veszélyhelyzet a magyar sztárokat is érinti: Nagy Feró szerint a világ nagyon meg fog változni, azonban ha spórolunk az energiával, az az egész emberiség hasznára válhat. A zenész úgy véli, az egész világnak, és Magyarországnak is végig kell gondolnia, hogy hogyan használja fel az energiát.

– Én is otthon a tavalyi fogyasztásunkat biztos, hogy csökkenteni fogom. Már számolom, hogy melyik szobában, hol kell egyáltalán fűteni, és annak a mértékét is gondoljuk meg – fogalmazott Nagy Feró a Metropolnak.

Elmondása szerint eddig jól fűtöttünk, mert volt orosz gáz, de most már spórolni kell, ami nem is árt, hiszen éppen itt az ideje annak, hogy az emberek átgondolják az energiafelhasználásukat.

– Az energiával, vízzel, árammal nem lehet szórakozni. Most már tényleg ideje mindenkinek megtanulni, hogy ha kijön a mosdóból, kapcsolja le a villanyt – mondta a zenész.

Nagy Feró a házát is átalakítja az energiatakarékosság jegyében. Azon gondolkozik, hova szereltessen fel automata lámpát, amit ha belép a helyiségbe felkapcsol, és ha kimegy onnan akkor magától automatikusan lekapcsol.

– Ennyi. Ez egészen más, mint a rockzenével, azt teljes energiával kell csinálni – tette hozzá.

Fotó: Nagy Feró/Facebook