Csütörtök délelőtt egy autó az út menti árkon át a mezőre csapódott Nagyhegyes közelében.A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg.

Később  debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották balesethez. Egy autó a kerítésnek ütközött Debrecenben, a Leiningen és a Lomnic utca kereszteződésében. A tűzoltók szintén az áramtalanítást végezték el - derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról

Kora este Kabán közelében egy autó borult fel, oda a kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az autót átvizsgálták, elvégezték az áramtalanítást, a mentőszolgálat pedig egy embert kórházba szállított.

Szabadtéri tűz volt tegnap Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. Ötszáz négyzetméteren égett a gaz és az avar. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Komádiban,a Darányi Ignác utcában száz négyzetméteren égett a gaz, melyet a komádi önkormányzati tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Kismarján, a Dózsa György utcában is tűz volt csütörtökön. Gaz égett ötszáz négyzetméteren, a tüzet a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Nádudvaron két utcába is riasztották a tűzoltókat. A Mártírok utcában és a Hajdú utcában is gaz és avar égett. A tüzeket a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg. 

Fák miatt is vonultak a tűzoltók csütörtökön. Egy meggyfa dőlt az úttestre Debrecenben, az Alkotás utcában. A tűzoltók megszüntették az akadályt.

Nyírlugos közelében is az úttestre dőlt egy nagy fa, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Fotó: Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság